:

:

TV Most

clock

Maj 10, 2018   12:05

0

185

Merkel Borisovu: Divno si obavio posao u vezi sa ZB


"Tema Zapadnog Balkana nije lak prioritet, ali si ti, Bojko, divno obavio posao i trebalo bi da ostaneš posrednik s tim u vezi", rekla je Merkel, koja se sa Borisovim sastala u nemačkom gradu Ahenu, saopštila je Pres-služba bugarske vlade, prenosi BTA.



Borisov je Merkelovoj rekao da će Bugarska nastaviti da aktivno radi kako bi obezbedila da povezivanje na Zapadnom Balkanu ostane prioritet i posle bugarskog predsedavanja Savetu EU, koje ističe polovinom godine.



"Uprkos napetosti između nekih zemalja u vezi sa nekim pitanjima, njihovi lideri i dalje imaju u vidu veliki cilj članstva u EU", naveo je bugarski premijer.



On je istakao da je saobraćajno, infrastrukturno i digitalno povezivanje zemalja u regionu važno za stabilnost i prosperitet Evrope.



"Mislim da je to ono što bi trebalo da radimo: trebalo bi da se potrudimo da ljudi u tim zemljama osete da smo mi i EU uz njih", zaključio je Borisov.



Nemačka kancelarka i bugarski premijer sastali su se na marginama svečanosti u Ahenu povodom dodele nagrade "Karlo Veliki" francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, napominje bugarska agencija.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva