:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

114

Merkel: Bilo bi pogrešno odustati od sporazuma s Iranom


"Ovaj sporazum je sve samo ne idealan", rekla je Merkel, ali je naglasila da je agencija UN za nadgledanje nuklearnog naoružanja potvrdila da se Iran pridržava uslova sporazuma. 


Iz tog razloga, dodala je, Britanija, Francuska, Nemačka, ali i druge članice EU, veruju da nije ispravno odustati od sporazuma u sadašnjoj situaciji. 


 


Ona je dodala da je najbolji način da se reše međunarodne brige o ulozi Irana u regionu i njegovom programu razvoja balističkih raketa - u okviru nuklearnog sporazuma, čak i nakon povlačenja SAD, preneo je Rojters. 


 


"Pitanje je da li možete bolje da razgovarate ukoliko ukinete sporazum ili ukoliko ostanete u njemu. Mi kažemo da možete da bolje razgovarate ako ostanete u njemu", rekla je Merkel obraćajući se parlamentu, gde je govorila o budžetu.


 


Merkel je rekla da bi odnosi Evrope i SAD trebalo da istrpe razlike poput diplomatskog spora oko nuklearnog sporazuma s Iranom.


 


"Uprkos svim teškoćama koje imamo ovih dana, transatlantski odnosi jesu i ostaju od najviše važnosti", kazala je Merkel.


 


Navodi se da je ona ipak dodala da "ovi transatlantski odnosi moraju takođe da budu u stanju da se nose sa razlikama u mišljenju, posebno kao što ovih dana vidimo sa povlačenjem SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom".

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva