:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2015   12:05

0

213

Menadžment ugovor prava stvar za Železaru

On je u intervjuu Radio Beogradu rekao da mu je žao što, uprkos uloženom velikom naporu, sa američkom kompanijom Esmark nije postignut dogovor s obzirom na to da se radi o poželjnom partneru.

"Menadžment ugovor kakav planira vlada je prava stvar za Železaru. Budući tim treba da ima jaku međunarodnu dimenziju ali treba uključiti i domaće stručnjake, pogotovo u delu logistike, tehnologije i komercijale", rekao je Matković.

Čini mu se, kaže, da se prilike na tržištu čelika kreću povoljno, te da će uz podršku vlade i premijera kakvu Železara ima, za dve do tri godine, i "uz krvav rad" i dobar menadžment, strateški partneri sami dolaziti u srpsku čeličanu.

Za Matkovića je Železara "neophodan i najbolji privredni sistem koji Srbija ima" i drago mu je što su, kako kaže, vlada i premijer to shvatili i stali iza te kompanije.

On je odbacio tvrdnje "takozvanih stručnjaka, analitičara, političara i biznismena stvorenih u tranziciji" da je Železara večiti gubitaš koga treba zatvoriti.

"Dilema oko toga da li treba zatvoriti Železaru ili ne za mene ne postoji. Podelu u javnosti oko tog pitanja nazivam podelom na amatere i profesionalce. Profesionalci znaju da je Železara osnov funkcionisanja metaloprerađivačke industrije, namenske industrije i izvoza", kaže Matković.

Prema njegovim rečima, proizvodi Železare, čak i bez viših faza obrade, mogu uvek da nađu kupca. Odbacuje i ocene da Železara ima višak radne snage i podseća da je u njegovo vreme (84, od 1991. do 2001.) u Železari i pridruženim kompanijama radilo ukupno 15.000 ljudi, od kojih 11.000 u Smederevu.

"Danas, kada nema sankcija, kada je tržište otvoreno, nema razloga da dobar menadžment ne uposli svih 5.500 radnika", kaže Matković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva