:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2017   12:05

0

217

Mektić: OSA i SOA zaključile da ne postoji obaveštajna afera



"Konstatovano je da je saradnja dve službe jako dobra i da će biti nastavljena u budućnosti. Takođe je konstatovano da na neki način treba spustiti medijski isprovociranu aferu koju su plasirali određeni mediji s obzirom na to da treba raditi na poboljšanju odnosa među zemljama u kontekstu bezbednosnog sektora", rekao je Mektić novinarima, prenosi portal Kliks



On je kazao da se daje i preveliki značaj određenim izjavama koje upućuju najviši politički i nosioci javnih funkcija, kao i da ih kao takve ne treba shvatati zlonamerno.



"Dogovoreno je da se dalje i ubuduće odnosi grade na bazi uzajamnog i međusobnog poverenja. Na tom sastanku je konstatovano da nema nikakve obaveštajne afere i da sve službe rade u okviru zakona, te da jedna protiv druge ne rade ništa ofanzivno", dodao je Mektić.



Kako je rekao, on neće da ulazi u interese nekih medija, za koje je naveo da su fabrikovali aferu u vezi sa prisluškivanjem hrvatskih zvaničnika.



"Reč je o medijskom spinovanju, a ko je našao interes u tome, ne želim da ulazim. Rečeno je na sastanku da između dve zemlje ne postoji nikakva vrsta obavještajnih afera", rekao je Mektić.



Hrvatski nedeljnik Nacional nedavno je objavio da je OSA prisluškivala hrvatske zvaničnike i predstavnike različitih kompanija. 



Nedeljnik je objavio dokumenta i naveo da je imao uvid u više tajnih izvještaja OSA-e koji pokazuju da "ta služba vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i spoljne politike hrvatske vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva