:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2017   12:05

0

214

Mektić optužio Dodika za lažni patriotizam i obmanjivanje naroda


Dragan Mektić je istakao da se Dodik "izvlači" na opoziciju, umesto da sprovede odluku Narodne skupštine RS o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, koja je objavljena i u "Službenom glasniku".




"Neka završi priču o referendumu koju je inicirao. Ali ne, on se izvlači na opoziciju, koja mu sada treba u celoj toj priči, iako je odluka objavljena u 'Službenom glansiku RS'. Ne želimo da budemo deo njegovih političkih gluposti i politike koju vodi deset godina", rekao je Mektić novinarima u Banjaluci.



Prema njegovim rečima, Dodikova politika je avanturistička, bez ikakve vizije, pri čemu je duboko podelio srpski narod.



"Sada pokušava da glumi predsednika svih građana, a jasno je da radi sve da oteža situaciju građanima u mestima gde oni (Dodikov SNSD) nisu na vlasti", naglasio je Mektić.



Ocenio je da Dodik ni sam "ne zna šta hoće", da je svestan da ne može povesti ono što zagovara, pa ni povlačenje sudija i tužilaca iz pravosudnih institucija na nivou BiH.



Mektić tvrdi da Dodik "ima određenu kontrolu u Tužilaštvu BiH", a da "nije zaštitio nijednog Srbina od zastrašivanja u Podrinju", koji su trebali da svedoče protiv ratnog bošnjačkog komandanta Nasera Orića.



"Čitavo Podrinje je znalo da Naser Orić i ekipa oko njega kupuju svedoke. Šta je MUP RS preduzeo da zaštiti ljude u Srebrenici, Bratuncu. Ništa nije uradio", istakao je Mektić.



Presuda Suda BiH, kojom je Orić oslobođen optužbi za zločine nad Srbima u Srebrenici i Bratuncu, bila je povod za današnji konsultativni sastanak koji je sazvao predsednik RS Milorad Dodik, a na koji nisu došli predstavnici opozicionog Saveza za promene (SDS, PDP i NDP).



Mektić je rekao i da SDS neće podržati donošenje rezolucije o vojnoj neutralnosti RS.



"Pratimo ono kako se Srbija ponaša u svojim opredeljenjima. Za to nam ne treba deklaracija", istakao je on.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva