:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2018   12:05

0

183

Mektić: BiH će zatvoriti granicu


Mektić je posle sednice Saveta bezbednosti BiH, na kojem je razmatran akcioni plan za rešavanje tog pitanja, rekao da vlasti neće dozvoliti da BiH bude žrtva neodgovornosti bilo koje zemlje i migrantske krize.


 


Prema njegovim rečima, BiH je u opasnosti da se suoči sa velikim problemom u vezi sa dolaskom migranata zato "što se neke zemlje neodgovorno odnose prema tom problemu i ne vode računa o drugima". 


 


"Ako treba zatvoriti granice, i to ćemo učiniti i ka tome se i ide, uključićemo i druge agencije i Oružane snage BiH ako bude potrebe", istakao je Mektić. 


 


On je dodao da će BiH poslati jasnu poruku EU, prema kojoj migranti "nisu problem ni zapadnog Balkana ni BiH, već su problem EU". 


 


"Problem ovih migracija počinje iz EU, iz Grčke, i ne možemo sad mi biti prepušteni sami sebi. Tražimo da se EU uključi u sve ovo", naglasio je ministar bezbednosti BiH. 


 


Mektić je još kazao da se u okruženju stvara atmosfera da, "na neki način, BiH bude žrtva migrantske krize". 


 


"Neke države u našem okruženju olako prilaze problemu i puštaju migrante u BiH. Prema Hrvatskoj imamo ozbiljne probleme, jer Hrvatska sve ozbiljnije zatvara taj prostor. Mi ne želimo da budemo prostor gde će se koncentrisati veliki broj migranata bez ikakvog rešenja", naglasio je on. 


 


Navodeći da je suština Akcionog plana Saveta ministara BiH u vezi sa migrantima da će se BiH sada najviše fokusirati na zatvaranje granice i onemogućavanje ulaska migranata, Mektić je kazao da postoji informacija da je Srbija raspustila svoje imigracione centre i da veliki broj migranata luta regionom i očekuje se da će oni u velikom broju krenuti prema BiH.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva