:

:

TV Most

clock

April 09, 2017   12:05

0

124

Mekejn sa državnim vrhom Hrvatske

Senator Mekejn i Grabar Kitarovićeva razgovor u Opatiji posvetili su razmeni mišljenja o stanju u jugoistočnoj Evropi i naglasili značaj individualne evroatlantske perspektive za sve države ovog područja i osiguranje trajne stabilnosti i napretka, prenosi Hina.

Kako se navodi, oni su se složili i oko važnosti usredsređenosti američke administracije i na ovo područje sveta.

Pored toga Grabar Kitarovićeva i Mekejn osudili su nedavno korišćenje hemijskog oružja u Siriji i složili se o nužnosti aktivnog pristupa međunarodne zajednice u odvraćanju ovakvih slučajeva, kao i pronalaženja rešenja za višegodišnju krizu u Siriji.

Kako se napominje u saopštenju iz kancelarije Grabar Kitarovićeve, poseta Mekejna dolazi nekoliko dana pre obeležavanja četvrt veka od američkog priznanja nezavisnosti Hrvatske.

"Sjedinjene Države bile su predano uz RH i tokom ostvarivanja našeg članstva u Severnoatlantskom savezu i Evropskoj uniji. Republika Hrvatska visoko vrednuje ostvareno transatlantsko savezništvo sa Sjedinjenim Američkim Državama", dodaje se u saopštenju.

Senatora Mekejna primio je i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je priredio ručak u Dubrovniku, navodi Indeks.

Plenković je sa Mekejnom razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u jugoistočnoj Evropi i bezbednosnoj saradnji.

Mekejn je u Hrvatsku došÂšao iz Slovenije gde je juče bio u poseti slovenačkom premijeru Borutu Pahoru, a sutra dolazi u Beograd.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva