:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2017   12:05

0

138

Mekalister:Velika većina u EU je za nastavak evropskog puta Srbije

- Zadovoljan sam. Jasna većina na plenarnom zasedanju je glasala za moj izveštaj. Njih 524 je glasalo za, a 70 protiv. To pokazuje da velika većina poslanika Evropskog parlamenta podržava nastavak pro-evropske orijentacije Srbije - izjavio je Mekalsiter posle izglasavanju Rezolucije o Srbiji u Evropskom parlamentu u Strazburu.

Rezolucija o Srbiji ocenjena je kao izbalansirani dokument kojim se pozdravlja napredak Srbije na putu evrointegracija, daje podrška za nove korake ka članstvu u EU i navode prioriteti reformskog procesa.

Rezolucijom se poziva na otvranje novih pristupnih poglavlja sa Srbijom, ali i naglašava da je primena reformi ključna za nastavak evropskog puta Srbije.

Poseban fokuis stavljen je na primenu refomi u oblasti vladavine prava, nezavisnosti pravosuđa, medijskih sloboda i zaštite ljudskih prava.

Evropski parlament pozvao je i na nastavak dijaloga o normalizacji odnosa Beogarda i Prištine i punu primenu do sada postignutih sporazuma, uključujći i Zajednicu srpskih opština.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva