:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jun 08, 2015   12:05

0

114

Mekalister: Srbija na dobrom putu ka EU


Mekalister je, otvarajući 15. Ekonomski samit Republike Srbije u Hotelu "Metropol", izrazio želju da prva pregovaračka poglavlja budu otvorena ove godine.

"Zemlje zapadnog Balkana imaju jasnu evropsku perspektivu. Srbija je na dobrom putu ka EU, ali koliko će dugo trajati taj put, to zavisi od brzine kojom će realizovati svoje obaveze", istakao je on.

Mekalister je ukazao na četiri glavne oblasti u kojima je važno postići napredak na putu ka članstvo u EU, a to su, kako je rekao, privreda, vladavina prava, regionalna saradnja i pitanje Kosova.

"Dakle, govorim o poglavljima 23, 24 i 35", rekao je on i naglasio da je Srbija u poslednjih par godina postigla ogroman napredak.

"I Brisel i Berlin pokazuju puno poštovanje prema reformama koje Srbija sprovodi, ali sigurno još ima dosta toga što se može učiniti", zaključio je on.

Izvestilac EP za Srbiju pohvalio je rad srpskog pregovaračkog tima u Briselu, na čelu sa šeficom tog tima Tanjom Miščević i pružio im podršku da tako nastave.

U Beogradu je danas počeo dvodnevni 15. Ekonomski samit Republike Srbije na kome će ministri, ambasadori i drugi zvaničnici govoriti o privrednom oporavku.

Ekonomski samit će, kako je saopštio organizator TGI Group International u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, staviti akcenat na oporavak i rast srpske privrede, počev od ekonomske politike i plana Vlade Srbije kao i iz perspektive poslovanja u svakom sektoru ekonomije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva