:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2017   12:05

0

116

Mej: Postignut dogovor sa DUP o podršci vladi

Arlen Foster je ranije danas, kada je doputovala u London, izjavila da se nada da će finalizovati dogovor sa britanskom premijerkom oko formiranja buduće vlade, javio je Skaj njuz.

"Ponovo smo u Londonu i nadam se da ćemo moći da finalizujemo dogovor sa konzervativnom partijom", rekla je Fosterova Skaj njuzu, preneo je Rojters.

Kako je ranije izveštavao Bi-Bi-Si, postizanje dogovora između DUP i Konzervativne partije prošle nedelje je odloženo zbog požara koji je zahvatio zgradu "Grenfel tauer" u Londonu i brojnih obaveza obe liderke.

Do dolaganja nije došlo zbog nemogućnosti postizanja sporazuma, jer je, kako naveo novinar Bi-Bi-Sija, pozivajući se na izvore upućene u pregovore, 95 odsto stvari dogovoreno.

Nakon što konzervativci Tereze Mej na prevremenim izborima 8. juna nisu osvojili dovoljno poslaničkih mesta da sami formiraju vladu, ispostavilo se da im je Demokratska unionistička stranka, koja je osvojila 10 poslaničkih mesta, najizgledniji partner za formiranje koalicione vlade

Očekuje se, međutim, da će Fosterova tražiti ustupke, kao i visoke pozicije u novoj vladi, u zamenu za udruživanje s konzervativcima, naveo je AP.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva