:

:

TV Most

clock

Jul 26, 2015   12:05

0

123

Medvedev u poseti Sloveniji

Formalni susreti ruskog premijera sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom i predsednikom slovenačke skupštine Milanom Brglezom planirani su za ponedeljak, dok je susret tet-a-tet sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom planiran već večeras tokom radne večere.

Medvedev će tokom dvodnevne posete razgovarati o biletrelnoj pollitičkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj, naučnoj tehnološkoj i humanitarnoj saradnji i potpisaće, kako je najavljeno, nekoliko međurdžavnih sporazuma.

Ruski premijer je doputovao u Sloveniju sinoć, a uoči poste Ljubljani u intervjuu za ljubljansko "Delo" izjavio je da pokušaji prekrajanja istorije, koje koriste neke države da uređuju međunarodne odnose, mogu da dovedu do konflikta među državama.

"Manipulacijom istorijskog sećanja, neki pokušavaju da uređuju međunarodne odnose", rekao je Medvedev i dodao da to "stvara preduslove za nacionalne i međudržavne konflikte".

Medvedev je istakao da su "pokušaji ponovnog pisanja istorije, uključujući Drugi svetski rat, sve češći".

"To posebno pokazuje nekoliko evropskih zemalja koje odobravaju otvorenu propagandu nacističkih ideja, gde se radikalni nacionalisti osećaju slobodno i gde ljudi u S S uniformama marširaju ulicama", kazao je Medvedev.

On je istakao da takvo ponašanje "ne samo da vređa sećanje na milione žrtava nacizma, već predstavlja pretnju po suštinske principe demokratije i ljudskih prava".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva