:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 15, 2018   12:05

0

170

Međusobne optužbe Izraela i Palestine na sednici SB UN


Savet bezbednosti UN održao je hitnu sednicu povodom situacije na granici Palestine i Izraela, a ona je završena bez zajedničkog saopštenja i odluke.


Palestinski ambasador pri UN Rijad Mansur upitao je SB UN "koliko Palestinaca treba da umre da bi UN reagovale i kada će se reagovati"?


 


Izraelski ambasador Dani Danon rekao je da njegova zemlja brani svoje granice i optužio Hamas da je pokušao da izvede napad pod maskom protesta.


 


"Morate reći Hamasu da nasilje nije odgovor", rekao je Danon.


 


Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio je da ubistvo 50 ljudi pokazuje hitnu potrebu da se pronađe političko rešenje za konflikt.


 


Način da se prevaziđe ovaj zastoj je "rešenje o dve države koje bi omogućilo Izraelcima i Palestincima da žive zajedno u miru i bezbednosti", rekao je Gutereš tokom obilaska sedišta EU pri UN.


 


Gutereš je ocenio situaciju kao "strašnu tragediju" i ponovio da to samo pokazuje koliko je važno doći do političkog rešenja.


 


Sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija počeo je minutom ćutanja za više od 50 Palestinaca, koje su u ponedeljak ubile izraelske snage.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva