:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 11, 2015   16:01

0

213

Međunarodni Kosovo i Metohija filmski festival

"Ovo je prvi festival međunarodnog tipa sa ovakvom organizacijom ljudi koji su iskusni u tome, koji između ostalih rade naš najpoznatiji filmski festival - Palićki festival, daju jednu mogućnost a to je da konačno uđemo u jedan kontinuitet i da sve srpske sredinu dobiju konačno ono nešto što svi veći gradovi u Srbiji već odavno imaju", rekao je dr Dušan Jovović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor Festivala Miroslav Mogorović izrazio je zahvalnost Kancelariji za Kosovo i Metohiju na razumevanju i prepoznavanju potreba stanovništva za kulturnim sadržajem koji je „već dugo vremena najnormalnija civilizacijska tekovina“.

Ljubitelji pokretne slike imaće prilike da pogledaju neka od najboljih filmskih ostvarenja domaće i strane produkcije poput filmova „Mali Budo“ i „Kad ljubav zakasni“.

Na konferenciji za novinare govorili su i glumci Brankica Sebastijanović i Slaviša Ćurović.

Sebastokanović je izrazila zadovoljstvo samim prisustvom na Festivalu.

„Nadam se da će Festival postati tradicija i da ćemo dolaziti svake godine. Izuzetno je važno što je pokrenut Festival i potpuno verujem da će zaživeti“, rekla je glumica.

„Naravno da je narod srećan što smo mi ovde došli a meni je čast što se ovde nalazim. Nismo na Kosovu i Metohiji kako bi smo pravili neku vrstu posla već smo tu kako bi smo obišli te ljude a onaj uzvik, a rekao bih i vapaj u Kosovskoj Kamenici: „Dodjite nam opet!“, nama mnogo znači“, rekao je ÄŒurović.
Medjunarodni filmski festival Kosovo i Metohija trajaće do 14. juna a na kraju Festivala, kako je poručeno sa konferencije biće dodeljene dve nagrade po mišljenju publike – za najbolji strani i domaći film.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva