Vesti
Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata

13:43, 18.06.2018

|

Izvor: Saopštenje

Treći Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata ŠTIT/SHIELD održaće se u Gračanici od 22. do 24. juna u dvorištu OŠ Kralj Milutin.
Foto Turistička organizacija Gračanice


Osnovni ciljevi festivala su promocija srednjovekovne istorije, kulture, tradicije, veština i zanata, kao i podizanje svesti o značaju i očuvanju kulturnog nasleđa.

Na festivalu se očekuje više od 100 učesnika iz Srbije i Mađarske koji će svojim prisustvom učiniti da se na kratko oživi duh srednjeg veka u Gračanici.Prijavljene ekipe će učestvovati na srednjovekovnim turnirima u viteškim borbama, streličarstvu, bacanju sekira, rvanju i bacanju koplja. Osim takmičarskog dela festivala, program sadrži i brojna druga dešavanja, kao što su: defile učesnika kroz Gračanicu, interaktivne radionice srednjovekovnih zanata, likovnu koloniju, izložbu slika „Štitovi na freskama svetih ratnika“, koncert srednjovekovne muzike i bogat program za decu. U okviru izložbenog prostora na mestu održavanja festivala, posetioci će imati priliku da prošetaju kroz srednjovekovni viteški kamp, da probaju delove viteške opreme, kao i da kupe lokalne suvenire.Festival organizuju NVO Red Zmaja iz Gračanice, Turistička organizacija Gračanice i udruženje Beli Orlovi iz Beograda. Organizovanje festivala su podržali: opština Gračanica, Mađarska ambasada u Prištini i hotel Gračanica. Medijski pokrovitelj festivala je RTV Gračanica a pomoć u organizaciji festivala pružaju i Dom kulture Gračanica i OŠ Kralj Milutin.

 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design