:

:

TV Most

clock

April 02, 2017   12:05

0

200

Međunarodni dan knjige za decu, nagrade za najbolje radove

Tokom prethodna dva meseca koliko je trajao konkurs, na adresu biblioteke stiglo je nekoliko stotina literarnih i likovnih radova dece iz Srbije i dijaspore, uzrasta od sedam do 14 godina. Učesnici su imali zadatak da tekstom ili crtežom predstave jednu od pročitanih knjiga koja je na njih ostavila poseban utisak.

Lila Stanojević iz osnovne škole "Ivan Gundulić" iz Beograda, dobitnica prve nagrade za mlađi uzrast, kaže da joj je omiljena knjiga "Princeza Princes Krofna i strašni Zgranč" i da je o njoj pisala zato što je lepa i veoma uzbudljiva.

Lav Lukić iz osnovne škole "Nikola Tesla" iz Beograda, dobitnik prve nagrade za stariji uzrast, kaže da je izabrao da piše o knjizi "Dnevnik Ane Frank" jer je kao mlađi video na jednoj izložbi jednu kartonsku fotografiju Ane Frank u prirodnoj veličini.

"Bila je kao i svako dete mojih godina. Tada je bila čak i iste visine i postala mi je mnogo bliža i shvatio sam pravu veličinu učinjenog zločina", kaže Lav Lukić.

Dunja Spirkoski iz osnovne škole "Stefan Nemanja" iz Beograda, dobitnica prve nagrade za stariji uzrast, kaže da je crtala scenu iz njene omiljene knjige "Gospodar prstenova".

"Čitala sam ih na engleskom i mislim da je engleska verzija bolja od srpske", kaže Dunja Spirkoski.

Upoznali smo i nagrađenu decu koja su za ovu priliku doputovala iz drugih gradova Srbije i dijaspore.

Milica Mijačić iz niške osnovne škole "Ćele kula", dobitnica treće nagrade za stariji uzrast, kaže da sama odabere šta želi da čita.

"Ja sam pisala o trilogiji Miloša Petkovića "Perunov hroničar". Saznala sam da mi se sviđa epska fantastika i sada čitam to", kaže Milica Mijačić.

Iva Joksimović iz osnovne škole "Vukašin Radunović" iz Berana, dobitnnica druge nagrade za dijasporu, kaže da je pisala o knjizi "Hoću kući".

"Izabrala sam je zato što mi je bila zanimljiva i zato sto je smešna, poučna za mene", kaže Milica Mijačić.

Osim knjiga, najboljim i pohvaljenim autorima nagrada je i besplatno učlanjenje u biblioteku "Čika Jova Zmaj".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva