:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2015   14:06

0

129

Međunarodna unija notara posetila JKS

Predsednik JKS Miodrag Ðukanović i članovi Izvršnog odbora te komore razgovarali su sa predsednikom Komisije za međunarodnu notarsku saradnju (ČNI) pri Međunarodnoj uniji notara (UINL) Mišelom Merlotijem, potpredsednikom Komisije za međunarodnu notarsku saradnju Hansom Jakobom Pucerom i članom Komisije za međunarodnu notarsku saradnju Francom Leopoldom.

Tom prilikom, kako se navodi u saopštenju, istaknut je značaj institucije javnog beležništva za pravosudni sistem zemlje, a razmenjena su i iskustva o javnobeležničkoj praksi, kao i o stanju i percepciji institucije javnog beležništva u Srbiji.

Ðukanović je izrazio zahvalnost na poseti i podršci Međunarodne unije notara javnom beležništvu Srbije i istakao da se nada brzom prijemu JKS u članstvo Međunarodne unije notara.

Merloti i članovi delegacije Međunarodne unije notara istakli su snažnu podršku razvoju notarijata u Srbiji i izrazili spremnost da intenziviraju prijem JKS u članstvo te unije.

Poseta je organizovana na inicijativu Komisije za međunarodnu notarsku saradnju pri Međunarodnoj uniji notara.

Međunarodna unija notara je internacionalna nevladina organizacija, koja za cilj ima da promoviše, koordinira i razvija funkciju i aktivnosti notara u celom svetu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva