:

:

TV Most

clock

April 20, 2016   12:05

0

118

Mediji:Nove turbulencijeu hrvatskoj vladi

Petrović je, naime, rekao ranije da je on konsultant MOL-a i da ne radi za interese hrvatske firme.

"To su mi čudne stvari i pozvao bi i Karamarka i ostale da se javno ograde od toga. Neko može biti prijatelj u privatnom životu, ali druga je stvar kako funkcionise vlast. A ja se bojim da tu ima i privatnih, ali i interesa drugih država", rekao je Petrov gostujući na TV RTL-u.

Petrov je, kako prenose hrvatski mediji, rekao da Most nikada nije bio kočničar, ali da ako će u nečemu kočiti onda je to prodaja nacionalnih interesa.

"Å to se tiče INA-e i načina na koji su predata prava, to je svima jasno šta se dogodilo. No, informisan sam da imamo razloga biti optimistični vezano uz arbitražu", rekao je Petrov.

Upitan da komentariše najavljenu mogućnost da vlast bude prekomponovana s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, Petrov kaže da o tome nema takve informacije.

"Ako uporedite poslednjih 20 godine, uvek se nakon izbora prvo radila politička trgovina. No mi smo po prvi put u istoriji izdržali tu trgovinu skoro pet sedmica nismo se prodali", rekao je Petrov.

Osvrnuvši se na ptužbe da reforme stoje, Petrov kaže:

"Ne mogu se složiti da sve stoji. U pozadini radni timovi izrađuju nacrte novih zakona. Pravosuđe će do kraja godine doneti šest novih zakona. Ako se to sve ispuni, ova će vlada u prvoj godini biti uspešnija od prošle. A ako se nešto ne sprovede, uvek postoji mogućnost da propitamo bilo građana na referendumu".

Upitan šta ako za 3-4 meseca ne bude reformi, Petrov je odgovorio da je onda vreme da se prizna da se nije uspelo i da neko drugi treba da preuzme vlast.

Povodom najnovijih turbulencija u hrvatskoj vladi i izjava Petrova, odmah se na svom Fejsbuk profilu oglasio Karamarko poručivši da "nema razloga za nervozu".

"Više sam puta javno isticao da imamo poverenja u Most kao našeg partnera u vladi. Reforme su nam zajednički prioritet i dok god imamo energiju da ih sprovodimo, ova će vlada biti stabilna. Samo nepoverenje koje jedan partner javno iskazuje drugome može destabilizovati vladu i stoga pozivam sve članove lade da se usredsrede na posao za koji smo dobili poverenje građana", naveo je Karamarko.

Karamarko je poručio i da ne zna šta pojedini članovi vlade razgovaraju sa svojim prijateljima, te dodao"

"Ali, mene je moje dugogodišnje iskustvo u najosetljivijim poslovima za bezbednost građana naučilo da osetljiva pitanja od nacionalnog interesa vrlo jasno odvojim od svog privatnog života. Da to nisam radio celi život, moja bi karijera vrlo kratko trajala".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva