:

:

TV Most

clock

April 25, 2016   12:05

0

139

Mediji: Vučićeva SNS ubedljivi pobednik

Gotovo svi mediji prenose informaciju agencije Hina koja navodi da će u budući srpski parlament ući još šest stranaka i koalicija, pokazali su najnoviji rezultati izbora na osnovu 96,23 posto prebrojanih glasova.

Poseban akcenat mediji stavljaju na rezultat koji je na ovim izborima osvojila Srpska radikalna stranka Vojislava Å ešelja

Navode reči premijera Vučića koji je, nakon što je u nedelju uveče proglasio pobedu koalicije okupljene oko njegove stranke, rekao da želi biti premijer svih građana.

Ocenjuje se i da su ovo bili najmirniji izbori s najmanje nepravilnosti u poslednjih četvrt veka.

Navode, međutim, da isto mišljenje ne deli opozicija koja tvrdi da je kampanju pa i sam tok izbora obeležilo niz neregularnosti, nepravilnosti i zloupotreba.

Hrvatski mediji prenose da su pobedu Vučiću već čestitali iz Evropske unije, pre svih nemačk kancelarka Angela Merkel, komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han i austrijskih šef diplomatije Sebastijan Kurc.

Takođe, mediji prenose da je Vučić, na novinarsko pitanje da li mu je čestitao potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticajnije vladajuće HDZ i zamenika premijera Hrvatske Tomislava Karamarka, na šta je Vucic odgovorio:

"Nije mi cestitao, a možda i jeste, ne znam da vam pravo kažem, ne znam ja te brojeve, ne razumem se u te pozivne. Ja sam njima prvi cestitao, postoje ljudi kojima sujeta u politici ne znači ništa, a možda nekima znači, ja ću uvek čestitati svakome ko pobedi".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva