:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2018   12:05

0

129

Mediji u regionu o Vučićevoj poseti Kosovu


Agencija Fena je prenela da je predsednik Srbije po dolasku na Kosovo građanima preneo tri poruke, a ključna je da moraju ostati i opstati na Kosovu.




Vučićeva druga poruka je, navodi agencija, da s njima želi da razgovara o tome ko im može garantovati sigurnost, a treća da se vlast Srbije mora obračunati s kriminalom i korupcijom u vlastitim redovima na KiM.



Navodi se da je Vučić Albancima poručio da, bez obzira na različite interese i poglede na međusobne odnose, Srbija želi i učiniće sve da očuva mir i reši sporove.



Hrvatska agencija Hina je navela da je Vučić potvrdio da će Priština i Beograd, uprkos početnim sprovoima o učešću srpskih istražitelja u istrazi ubistva Ivanovića, ipak razmenjivati informacije.



HRT je javio je da je Vučić najpre posetio manastir Banjska, a da je potom otišao u Kosovsku Mitrovicu i mesto gde je ubijen Oliver Ivanović.



Ta televizja emitovala i prilog u kojem je Kosovsku Mitrovicu predstavila kao podeljeni grad i navela da su posle ubistva Ivanovića podignute tenzije i prekinuti razgovori u Briselu.



Navodi i da  Vučić očekuje da će "počinioci ubistva biti privedeni pravdi i da prema njima, ko god da su i počionoci i nalogodavci, ne treba imati milosti".



Al Džazira piše da je Vučić pozvao građane da budu mirni, da se ne iseljavaju.



Banjalučke Nezavisne novine prenele su da je pedsednik Vučić na KiM došao sa sinom Danilom.



Sarajevski portal Kliks piše da je Vučić obišao mesto na kome je ubijen Ivannović i položio cveće.



Borvak na KiM predsednika Srbije Vučića zabelelžili su crnogorski i mediji u Makedoniji.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva