:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2018   12:06

0

183

Mediji: Makedonski ministar "pakuje kofere", ide u UN?


Naime, kako pišu mediji, "glavni krivac" je ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, koji je bio glavni pregovarač sa grčkim kolegom, Nikosom Kocijasom. Zbog toga navodno Dimitrov već pakuje kofere i odlazi sa te funkcije.


 


Antonio Milošoski, bivši ministar spoljnih poslova u vladi Nikole Gruevskog, na svom Fejsbuk profilu napisao je da ne zna da li je Dimitrov na "istoj liniji" sa premijerom Zoranom Zaevim, kada je reč o novom imenu Makedonije, te dodao da je Dimitrov uveliko u komunikacijama sa sedište UN u Njujorku. 


 


"Ne znam da li je politika Nikole Dimitrova na istoj liniji sa Zaevim kada je reč o pitanju novog imena Makedonije, ali diplomate iz Ujedinjenih nacija kažu da ministar ne vidi svoju perspektivu u Republici Makedoniju na dugi rok, što će pokazati vreme", napisao je Milošoski na svom profilu. 


 


Makedonska vlada je, međutim, negirala da postoje neslaganja Dimitrova i Zaeva o pitanju novog imena Makedonije. Portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski izjavio je da u vladi Zaev nema razdora. 


 


"Premijer Zoran Zaev, ministar spoljnih poslova Nikole Dimitrov i cela struktura vlasti su na jednoj liniji, duboko uvereni u rešavanju problema i jačanje dostojanstva i identiteta građana", rekao je Boshnjakovski. 


 


Kako je preneo grčki list "To Vima" ministar Dimitrov "Igra igrice" i odgovoran je, kako tvrde, zbog toga što sporazum o imenu još nije potpisan.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva