TV Most - Mediji: Makedonski ministar "pakuje kofere", ide u UN?
Vesti
Mediji: Makedonski ministar "pakuje kofere", ide u UN?

12:06, 11.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Sporazum o novom imenu Makedonije između Skoplja i Atine još nije potpisan. Deo grčkih i makedonskih medija tvrdi da je to zbog neslaganja u makedonskoj vladi.

Naime, kako pišu mediji, "glavni krivac" je ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, koji je bio glavni pregovarač sa grčkim kolegom, Nikosom Kocijasom. Zbog toga navodno Dimitrov već pakuje kofere i odlazi sa te funkcije.


 


Antonio Milošoski, bivši ministar spoljnih poslova u vladi Nikole Gruevskog, na svom Fejsbuk profilu napisao je da ne zna da li je Dimitrov na "istoj liniji" sa premijerom Zoranom Zaevim, kada je reč o novom imenu Makedonije, te dodao da je Dimitrov uveliko u komunikacijama sa sedište UN u Njujorku. 


 


"Ne znam da li je politika Nikole Dimitrova na istoj liniji sa Zaevim kada je reč o pitanju novog imena Makedonije, ali diplomate iz Ujedinjenih nacija kažu da ministar ne vidi svoju perspektivu u Republici Makedoniju na dugi rok, što će pokazati vreme", napisao je Milošoski na svom profilu. 


 


Makedonska vlada je, međutim, negirala da postoje neslaganja Dimitrova i Zaeva o pitanju novog imena Makedonije. Portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski izjavio je da u vladi Zaev nema razdora. 


 


"Premijer Zoran Zaev, ministar spoljnih poslova Nikole Dimitrov i cela struktura vlasti su na jednoj liniji, duboko uvereni u rešavanju problema i jačanje dostojanstva i identiteta građana", rekao je Boshnjakovski. 


 


Kako je preneo grčki list "To Vima" ministar Dimitrov "Igra igrice" i odgovoran je, kako tvrde, zbog toga što sporazum o imenu još nije potpisan.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design