:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2017   12:05

0

217

Matvijenko: Rusije nije i neće priznati Kosovo


Matvijenko je u parlamentu rekla da su se dve zemlje u prošlosti svaki put podržavale i pružale ruku jedna drugoj.




"Mi smo zahvalni Srbiji, srpskom rukovodstvu i srpskom narodu na tome što nisu priznali nezakonito proglašene sankcije protiv Rusije. Zahvalni smo što ulažu napore na razvoju ekonomske saradnje", rekla je Matvijenko posle sastanka sa predsednicom srpskog parlamenta Majom Gojković.


 


Matvijenko je napomenula da svake godine odnosi između Rusije i Srbije dobijaju novi zamah u različitim sferama, od privrede i obrazovanja do kulture i nauke.


 


Gojkovićeva je zahvalila Rusiji što nije priznala nezavisnost Kosova i na poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na poštovanju međunarodnog prava.


 


Predsednica srpskog parlamenta je u razgovoru sa Matijenko prenela zahvalnost Srbije zato što Rusija aktivno učestvuje u tome da samoproglašeno Kosovo ne postane članica Uneska i Interpola.


 


Gojkovićeva je prenela stav države da neće uvoditi ni političke, ni ekonomske sankcije Ruskoj federaciji i navela da Srbija smatra da Rusiji treba vratiti punopravno članstvo u parlamenatrnoj skupštini Saveta Evrope i pravo glasa.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva