:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2018   14:09

0

174

Matić: Zaštitićemo korisnike od penala za raskid ugovora

To je izjavila državna sekretarka u tom Ministarstvu Tatjana Matić i najavila da će se novim zakonom o elektronskim komunikacijama nastojati da se dodatno utvrde prava i obaveze i korisnika i operatora.

Podsetila je da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija donelo rešenje kojim se ukida praksa prema kojoj su operatori mobilne telefonije tražili od svojih korisnika u slučajevima prevremenog raskida ugovora da plate sve mesečne pretplate koje su preostale do isteka ugovora.

"Ovakva postupanja su u suprotnosti sa postojećim zakonima u Srbiji, kao što su Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o obligacionim odnosima, kao i sa evropskom praksom, te je prema tome intervencija Ministarstva bila neophodno", kaže Matić.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Matić je najavila da će se nastojati da se dodatno utvrde prava i obaveze i korisnika i operatora u novom zakonu o elektronskim komunikacijama koji treba da bude usvojen na jesen.

Potvrdila je da će biti definisani jasni modeli zaštite obe strane, koji bi, između ostalog, omogućili korisnicima da u slučaju da žele da prekinu ugovornu obavezu, izaberu način nadoknade štete operatoru u vidu isplate iznosa pune maloprodajne cene terminalne opreme (84, telefona i drugih uređaja) ukoliko je dobijena uz ugovor, ili isplate razlike u pretplatama koje su iskorišćene, a koje su dobijene pod povoljnijim uslovima uz potpisivanje ugovora.

 

Izvor: Tanjug,RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva