:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Decembar 08, 2017   12:05

0

202

Matić: "Alibaba" stiže u Srbiju

Tatjana Matić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je "Alibaba grupa" nakon sastanka delegacije Srbije sa čelnicima te kompanije u sedištu grupe u Hangdžou, pokazala izuzetno interesovanje za proširenje poslova na srpskom tržištu.

"Dolazak 'Alibabe' je sasvim izvestan. Nakon sastanaka i razgovora koje smo imali sa predstavnicima Nacionalne komisije Republike Kine za reformu i razvoj i predstavnicima kompanije definitivno je utvrđeno da ćemo ući u pregovore o saradnji u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike", rekla je Matićeva.", rekla je Matićeva.

Navodi da sledi formiranje radnih timova koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru te tri oblasti.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine ukazuje da je na sastanku zaključeno da je srpsko tržište značajno za kinesku kompaniju.

"Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za 'Alibabu' od izuzetnog značaja i da se u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište očekuje u narednih nekoliko meseci", istakla je Matićeva.

Dodaje da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva i "Alibaba grupe".

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva