:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2017   12:05

0

173

Martovski festival od večeras u Beogradu

Publika koja dođe na otvaranje festivala prvo će imati priliku da vidi kratki film Bunker 93 u režiji Puriše Đorđevića, a zatim Samardžićev dokumentarac Panta rei. U takmičarskim selekcijama festivala biće prikazano 80 filmova.

Uz ostvarenja u revijalnim programima Martovskog festivala, publika će biti u prilici da vidi više od 100 filmova.

U toku festivala biće organizovan veliki broj radionica na kojima će kinematografski profesionalci razmenjivati iskustva i držati predavanja.

Posebnu poslasticu za posetioce festivala predstavljaju filmovi Svaka dobra priča je ljubavna priča Rajka Grlića i Trst – Jugoslavija Alesija Bocera.

U novom dokumentarcu, Grlić predstavlja ljubavno-poslovni četvorougao veoma poznatih ličnosti na ovim prostorima, kao što su Ratko Polič, Milena Zupančič, Dušan Jovanović i Boris Kavaca.

Trst – Jugoslavija govori o potrošačkoj groznici u staroj Jugoslaviji, kada se išlo na Ponto Roso po farmerke, lutke i satove. O svemu tome ovog puta pričaju građani Trsta.

Iz programa se izdvaja i ostvarenje Prostor između: Marina Abramović i Brazil, koje slika inicijacijsko putovanje velike umetnice na kojem ona sreće šamane i iscelitelje.

Svake večeri posle završetka zvaničnog programa na festivalu će biti organizovane zabave na koje svi mogu da uđu sa ulaznicama za filmske projekcije.

U subotu 1. aprila održaće se koncert grupe „Autopark“ na koji će publika festivala takođe moći da uđe sa kartama za filmske projekcije. Ostalim danima muziku će puštati di-džej kolektivi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva