:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2017   12:05

0

170

Maroviću država Crna Gora oduzela deo imovine



Marović se na tu uplatu obavezao sporazumom o priznanju krivice za višemilionsku štetu, počinjenu malverzacijama sa državnim nekretinama u Budvi.



Državi je trebalo da uplati 1,1 milion evra, što nije učinio, pa mu je ranije blokirana imovina oduzeta na zahtev Specijlanog tužilaštva, rekao je podgoričkom Danu Begović.



"Pošto je istekao rok za uplatu novca, predviđen sporazumom o priznanju krivice, hipoteka na imovinu moga klijenta je aktivirana i država može na taj način da naplati", rekao je advokat.



Dodao je da se Marović nalazi na lečenju u Beogradu i da je njegovo zdravstveno stanje pogoršano.



Sporazumom o priznanju krivice predviđeno je oduzimanje 11.885 kvadrata šuma, livada i pašnjaka, kao i pet vikendica koje Marovići imaju u Budvi.



Bivši potpredsednik DPS-a je sa Specijalnim državnim tužilaštvom sklopio dva sporazuma o priznanju krivice, u kojima je potvrdio da je bio na čelu budvanske, kriminalne organizacije koja je budžet te opštine oštetila za više desetina miliona evra.



Svetozar Marović je prošle godine osuđen na tri godine i devet meseci zatvora zbog zloupotreba u Budvi nakon što se nagodio s tužilaštvom da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe i državi uplati milion evra.



Nekada visoki funkcioner vladajuće DPS, međutim, nije u zakonskom roku uplatio novac, niti se pojavio na izdržavanju kazne u zatvoru u Podgorici, zbog čega je za njim ranije raspisana poternica.



On nije na vreme državi uplatio 100.000 evra zbog čega mu je nedavno kazna povećana na četiri godine i devet meseci.




 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva