:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2016   12:05

0

117

Marović: Kriv sam ja, a ne moja partija

"Nije kriva ni partija koju sam stvarao i osećao kao dete svoje, iako je ona uvek imala i ima boljih i važnijih od mene. Niko nije kriv, ni oni koji su me kao svedoci iz Solomonovih priča krivili za ono što su sami radili, niko osim mene", rekao je Marović u izjavi za javnost.

Poručio je da nije kriva njegova porodica, koja "kao talac njegovog imena strada i pati".

Marović je danas došao u podgorički Viši sud, gde je održano ročište na kojem je razmotren sporazum o priznanju krivice koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom.

Prethodno ročište je odloženo jer je Marović bio bolestan i nije mogao da dođe.

Bivši funkcioner DPS-a kaže da "u svim ovim pravnim slučajevima" za sebe nije imao nikakve koristi.

On je rekao da je priznao svestan da nije uspeo da "do kraja od sebe odbaci one zavodljive poroke vlasti, koji vas u sopstvenim očima učine važnijim od svih, pa iako sam se borio sa tim, ostao sam slab da sebe i druge u mojoj sredini oslobodim od te bolesti koja rado poseti svaku vlast".

"Priznao sam i jer ne želim da se sudim sa svojom državom, da uzimam vreme višim ciljevima njenog napretka, kada se ja osećam krivim za ono što mi je stavljeno na teret", naveo je Marović.

"Molim se da svi priznaju svoju krivicu", dodao je on.

Marović je potpisao dva sporazuma o priznanju krivice za ukupno osam slučajeva, zbog nameštanja poslova određenim kompanijama prilikom ugovaranja gradnje Donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve "Properti investment", "Kopirajt", "Prijevor", "Jaz" i "TQ Plaza".

Označen je kao organizator kriminalne grupe.

Sporazumima se nagodio sa tužilaštvom da odleži kaznu zatvora od tri godine i 10 meseci, da državi plati odštetu od 1,1 milion evra uz dodatnu obavezu da 100.000 evra priloži u humanitarne svrhe.

Njegov advokat, Zdravko Begović, očekuje i da će sud usvojiti sporazum.

"Ubeđen sam da je taj sporazum zaključen apsolutno u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i da u tom smislu neće biti problema, da će ga sud usvojiti i u roku tri dana doneti presudu koja će ga afirmisati. Njime su definisane određene stvari u pogledu kazne i imovinske koristi", dodao je Begović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva