TV Most - Marković u prvoj poseti Prištini
Vesti
Marković u prvoj poseti Prištini

19:05, 14.02.2018

|

Izvor: RTS

Premijer Crne Gore Duško Marković stigao u Prištinu u zvaničnu posetu Kosovu, saopštila je vlada te zemlje. Ističe se da je crnogorskoj delegaciji priređen svečani doček uz najviše državne počasti.


Marković je doputovao u sredu popodne u Prištinu u dvodnevnu zvaničnu posetu Prištini na poziv premijera Ramuša Haradinaja, navodi se u saopštenju.
Ispred sedišta kosovske vlade, delegaciji Crne Gore priređen je svečani doček uz najviše državne počasti.


Drugog dana posete predsednik Vlade Crne Gore sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, dodaje se u saopštenju.Kako se navodi, prva poseta premijera Crne Gore Prištini biće prilika za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima putem definisanja konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata.Marković će, sa kosovskim zvaničnicima razgovarati o unapređenju saradnje u oblastima od najvišeg državnog interesa - ekonomije, infrastrukture, turizma, bezbednosti granica i prekogranične saradnje, ističe vlada u Podgorici.U susretima na najvišem nivou, dodaje se u saopštenju, biće razmenjena mišljenja o bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama u cilju sveukupnog unapređenja odnosa u najboljem interesu dveju država i evroatlantske budućnosti regiona Zapadnog Balkana.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design