:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2018   15:17

0

239

Marković pozvao Crnu Goru da povuče priznanje Kosova


U izjavi dostavljenoj medijima, Marković podseća da je Crna Gora to učinila medju prvim držvama, a da je on boraveći u Crnoj Gori razgovarao sa gradjanima Budve, Tivta i Herceg Novog i da mu nijedan od njegovih sagovornika nije rekao da podržava crnogorsko priznanje kosovske nezavisnosti.



"Pozivam predsednika Mila Đukanovića i Vladu Crne Gore da promene svoju odluku i da povuku ono što su uradili medju prvim zemljama kada je u pitanju nezavisnost takozvanog Kosova. To je možda bio veliki pritisak na Crnu Goru ili trenutak njihove slabosti", naveo je Marković.



Crna Gora bi, ističe, povlačenjem te odluke dala kredibilitet Srbiji, jer bi nakog toga veliki broj zemalja takodje povukao priznanje nezavisnosti te lažne države, jer je Crna Gora jedna od bivših republika nekadašnje Jugoslavije, koja je i dobro i zlo delila sa Srbijom.



Navodi da su Srbi i Crnogorci bratski narod i ukazuje na mnogo mešovitih brakova, te da je ovo njegova molba crnogorskom predsedniku i vladi.



Ako je, kaže, Liberija povukla priznanje nezavisnog Kosova, Surinam, Gvineja Bisao, Burundi, države čiji gradjani nisu čuli za Srbiju i nisu upoznati sa problemom Kosova i Metohije, odnosno da je ono oteto od Srbije i da je NATO bombardovao Srbiju, kao i Crnu Goru 1999. godine, da bi teroriste doveo na vlast na Kosovu i Metohiji, onda je daleko lakše Crnoj Gori da promeni odluku i povuče priznanje takozvanog Kosova.



" Bratski crnogorski narod sve zna šta je Srbija doživela i šta se sve danas dešava oko Briselskog sporazuma, te da kosovski Albanci nisu promenili svoj stav. Njihovi pregovarači, predsednik takozvanog Kosova i premijer, koji su bili teroristi i danas prete, tako da Vučić i dan danas pregovara sa teroristima", naveo je Marković, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Herceg Novom..



Ukazao je da ti, kako kaže, teroristi još uvek imaju podršku od nekoliko država u Evropi, ali od Sjedinjenih Američkih Država malo manje.



"Srbija se bori za pravdu, a istina i pravda su na srpskoj strani. Očekujem da Crna Gora prihvati moju molbu. To nije ni sramota ni bruka. Ako ste pogrešili, povucite svoju odluku i da od 1. oktobra ove godine, ako ne pre, Crna Gora kaže da ne priznaje nezavisno Kosovo, jer je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije“, poručio je Marković.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva