:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2017   12:05

0

119

Marković: Ponašanje Rusije destrukcija i primitivizam

"Video sam iz jedne službene zabeleške da je prilikom uručenja note Ministarstvu inostranih poslova Rusije sa njihove strane saopšteno da taj spisak ostaje tajna i neće biti dostupan. To je praksa koju su oni uveli i koju poštuju, u ovom trenutku ne možemo znati ko je na tom spisku", rekao je Duško Marković novinarima u Podgorici.

Rusija je u nedelju na moskovskom aerodromu zabranila ulazak poslaniku crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Miodragu Vukoviću, zbog čega je Podgorica protestovala tražeći objašenjenje o tom događaju, uz stav da su "prekršena osnovna pravila međunarodnog prava i pravila dobre diplomatske komunikacije".

Zvanična Moskva je ranije saopštila da je poslaniku zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na sankcije EU protiv Rusije, a kojima se pridružila i Crna Gora.

Premijer je dodao da su "rezultati sukoba demokratije i nedemokratije uvek na strani demokratije" i nazvao proterivanje poslanika DPS Miodrag Vukovića iz Rusije "destrukcijom i primitivizmom".

"Crna Gora ide putem razvoja demokratije, uređenja političkog sistema, vladavine prava i zbog toga smo mi pobedili 16. oktobra, 19. maja i pobedićemo 5. juna. Razočarava odnos prema državi koja želi da samostalno određuje svoju budućnost. Ja nikada nisam uspeo da registrujem takav nivo destrukcije, primitivizma, to oslikava karakter tog režima. Mi sigurno nećemo posustati u našim opredeljenjima" poručio je Marković.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva