:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2018   19:09

0

121

Marković: Crna Gora neće biti prihvatilište za migrante


Odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića tokom premijerskog sata, Marković je istakao da su stabilnost i bezbednost građana u prvom planu, te da je država sistematski sposobna da to obezbedi.


"Pažljivo pratimo debatu u okviru EU i kako se nositi sa uzrocima migratornog talasa. Iako nije istog obima kao 2015, Vlada radi na svim poljima kako bi bolje regulisali migracijske procese, naoručito u smislu kontrolisanog ulaska na teritoriju", rekao je on crnogorski premijer.


 


Marković je rekao da je, u slučaju masovnijeg dolaska migranta do Crne Gore planirana sanacija jedne granične karaule u kojoj bi se smestili, prenosi RTCG.


 


"To je jedan od instrumenata na odgovor mogućim migracijskim izazovima u budućnosti. Njegova brza realizacija doprineće jačanju zaštite osnovnih prava migranata i njihovom bezbednom i humanom prijemu", rekao je Marković.


 


On je dodao da će Crna Gora nastaviti da prati politiku i standarde EU, jer kao zemlja kandidat želi da doprinese konačnom rešenju tog složenog pitanja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva