:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

178

Marković: Srbi su žrtve na Kosovu

"Sedam godina posle jednostrano proglašene nezavisnosti Kosava, možemo konstatovati da su Srbi bili i ostali žrtve na Kosovu i Metohiji i vreme je da međunarodna javnost shvati ko je ko na Kosovu" stoji u pisanoj izjavi Markovića.

Toga, 17.febnrura 2008. godine obišao sam Gračanicu, Laplje Selo i ÄŒaglavicu i tada je grad Jagodina finansijski pomogla srpske enklave u centralnom Kosovu i Metohiji, naveo je Marković.

Sedam godina kasnije, nakon svega što se dešavalo i što se dešava, svima u Evropi je jasno da su problem Albanci a ne Srbi, istakao je Marković, povodom sedmogodišnjice samoproglašene nezavisnosti Kosova.

"EU se danas suočava sa masovnim problemom azilanata sa Kosova i Metohije i svi su Albanci", podseća Marković.

Najevći primer dvostrukih aršina na Kosovu i Metohiji je odgovornost za ratne zločine, za streljane žeteoce u Starom Gracku, dece u Goraždevcu, martovskog pogroma nad Srbima 2004., terorističkog napada na autobus "Nišekspresa" kod Podujeva, hiljade kidnapovanih, nestalih, ubijenih, otimanja i paljenja imovine... a niko nije odgovarao, navodi Marković.

"Zločinci se u ovim slučajevima ili ne pronađu ili se oslobađaju", istakao je Marković i ocenio da je "vreme da celokupna međunarodna javnost shvati ko je ko na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, Specijalni sud za ratne zločine pripadnika OVK, koji je u formiranju, pronađe i kazni Albance koji su počinili te zločine".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva