:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2017   12:05

0

185

Marjanoviću produžen pritvor za još 30 dana


Pritvor mu je zbog uznemirenja javnosti produžio sudija za prethodni postupak, a njegovi branioci mogu da se žalbe na ovu odluku krivičnom vanpretresnom veću suda.




Protiv Marjanovića se nastavlja istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.



Portparolka suda Bojana Stanković rekla je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak preispitivao razloge za dalje zadržavanje osumnjičenog u pritvoru i doneo rešenje kojim mu je produžio pritvor do 30 dana.



"Pritvor mu je produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", dodala je Stankovićeva.



Takođe je ukazala da protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.



Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mastu izvršenja zločina.



Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. 



On je bio i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.



Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.



Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging, a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 časova.



Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva