:

:

TV Most

clock

April 20, 2018   12:05

0

193

Marinković sa kongresmenima o hapšenju Đurića


Marinković je, kako je saopšteno iz Narodne skupštine, kolege iz SAD upoznao sa detaljima hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM od specijalnih jedinica ROSU.





Takođe je, kako se navodi, svoje sagovornike upoznao i sa izloženošću građana Kosovske Mitrovice stravičnoj torturi i maltretiranju.



Marinković je rekao da je Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećena dijalogu i procesu pomirenja u regionu i da će čuvati svoje dostojanstvo i najbolji interes svojih građana. Pozvao je kolege iz SAD da žustrije reaguju na ovakve ispade i pretnje miru kakve smo mogli da vidimo na severu Kosova i Metohije.



Vladimir Marinković je sa svojim sagovornicima razgovarao, kako se navodi, i o unapređenju odnosa Srbije i SAD i mogućnosti novih investicija iz SAD u Srbiji.



Marinković je kongresmene upoznao sa rezultatima naše zemlje u oblasti ekonomije i izneo stav da je Srbija ekonomski lider regiona sa odličnim potencijalima za ulaganje.



Sagovornici su zaključili da Srbija i SAD imaju puno prostora za saradnju a kongresmeni su dali punu podršku ovogodišnjem obeležavanju 100-godišnjice kada se srpska zastava vijorila iznad Bele kuće i kada je srpsko-američko prijateljstvo bilo na vrhuncu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva