Vesti
Maratonska sednica Sobranja i šaljive poruke Džaferija

12:06, 15.07.2017

|

Izvor: Beta,RTS

Predsednik Sobranja Makedonije Taljat Džaferi proglasio je stalnio zasedanje parlamenta, pa je plenarna sednica trajala noćas do 3.30.
Džaferi je takvu odluku doneo sinoć zbog pokušaja poslanika opozicionog VMRO-DPMNE, koji su organizovani u 10 poslaničkih grupa, da traženjem pauza i stalnim međusobnim replikama, u kojima se podržavaju, blokiraju rad parlamenta, preneli su lokalni mediji.

U noćnim satima sa predsednikom parlamenta uglavnom su bili samo poslanici VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Nastavak maratonske sednice, na kojoj se raspravlja o izvršenju budžeta Makedonije za prošlu godinu, zakazan je za danas u 13 časova.

U toku jučerašnje rasprave Džaferi je, da bi smirio poslanike koji su stalno dobacivali ne obazirući se na njegova upozorenja, ispred sebe na ekranu kompjutera zalepio list papira na kojem na engleskom piše "Tišina molim vas" iznad siluete koja drži prst na ustima.

Kasnije je dodao još dve poruke na kojima piše "Poslanici, zabranjeno spavanje" i "Nije preporučljivo buditi uspavanog lava".
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design