:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2018   21:24

0

234

Manuel Vals potvrdio kandidaturu za gradonačelnika Barselone


Govoreći i na katalonskom i na španskom jeziku na veoma posećenoj konferenciji za novinare u Barseloni, Vals (56) – koji je inače rođen u tom gradu – istakao je da želi da se bori protiv nebezbednosti i nejednakosti, a da bi istovremeno podsticao ekonomiju, prenosi AP.



Vals – koji je prošle godine bezuspešno pokušao da se kandiduje za predsednika Francuske u ime tada svoje Socijalističke partije, iz koje se u međuvremenu povukao – snažan je protivnik otcepljenja Katalonije od Španije.



On je danas zvanično potvrdio da želi da bude gradonačelnik Barselone i da će se kandidovati za izbore koji će biti održani 26. maja 2019, navode francuski mediji.



Vals će zbog toga, kako je najavio, sledeće nedelje podneti ostavku na mesto poslanika partije Republika u pokretu u francuskom parlamentu, što je inače presedan, prenosi francuski kanal LCI.



"Volim Francusku. Ali, doći u Barselonu nije raskid, već isti put - put Evrope", rekao je Vals, dodavši da je o tome letos obavestio francuskog predsednika Emanuela Makrona, a početkom septembra i Nacionalnu skupštinu.



On neće zadržati nikakav mandat u Francuskoj.



"Napuštam Evri, svoj grad, okrug, sa mnogo emocija, ali i osećajem da sam obavio posao", istakao je Vals.



Govoreći o Barseloni, ocenio je da je taj grad u "pogoršanom stanju", naročito kad je reč o stambenoj gradnji, uređenju javnog prostora, turizmu i nezbednosti u kvartovima.


Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva