:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 02, 2018   12:05

0

277

Manjifiko u Belekspo centru 15. aprila


Četiri godine posle prvog koncerta u Beogradu, kojim je oduševio publiku, slovenački muzičar Robert Pešut Manjifiko, sa gostima, ponovo će pružiti nezaboravan ugođaj beogradskoj publici 15. aprila u Belekspo centru.



Manjifiko važi za jedno od najintrigantnijih imena Slovenije i bivše Jugoslavije, kada je reč o regionalnoj muzičkoj sceni. Poznat je po eklektičnom zvuku i prepoznatljivom humoru, a poigravanje sa raznovrsnim žarovima postalo je njegov zaštitni znak. Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza.



Komponovao je muziku za više srpskih i slovenačkih filmova, a svakako da je najpoznatija njegova saradnja sa glumcem, režiserom i producentom Draganom Bjelogrlićem.



Autor je muzike za filmove Montevideo, Bog te video! i Montevideo, vidimo se!, a tokom ovih projekata sarađivao je sa španskom divom Luz Kasal i srpskim vojnim orkestrom „Stanislav Binički“. Takođe, autor je muzike za popularnu seriju Senke nad Balkanom.



Tokom muzičke karijere duge dve i po decenije izdao je 11 albuma i izgradio je svetsku karijeru. Njegov album Export/Import je 2004. godine izdala izdavačka kuća „Soni“, a album Magification objavljen je za uglednu izdavačku kuću "Piranha Music".



Hitovi kao što su Samo maloPukni, zoroHir aj kam, hir aj goDivnaSilvija Pismo kumu (Rambo Rambo) rado su slušani i na festivalima poput „Sigeta“.



Album pod nazivom Charlatan de Balkan, na kojem su gostovali "Symbolic Orchestra" (gudači), orkestar Ivana Pavlovića (duvači), „Frajle“ (prateći vokali), oktet „Kavsov brat“ i drugi, objavljen je 2016. godine.



Ulaznice za beogradski koncert Manjifika koštaju 1.190 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP deo.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva