:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 09, 2015   12:05

0

184

Manja plata svima koji ne nadoknade časove

"Dva zahteva sindikata koja se tiču posebnog kolektivnog ugovora i vraćanja dela plate za ono što sidnikati u štrajku nisu radili je nešto što i mi želimo da rešimo i za to postoje načini", rekao je ministar na RTS-u.

On je međutim rekao da vlada ne može da izađe u susret u zahtevu da se isplati još jedna plata prosvetnim radnicima.

"To je nešto na šta vlada ne može da pristane", rekao je Verbić.

On je naveo da se plate umanjuju za onaj deo časova koji nastavnici nisu odradili, ali i ukazao da će taj novac biti isplaćen samo pod uslovom da se časovi nadoknade.

"Ogroman je broj onih koji žele da nadoknade časove i mi ćemo se truditi da im to omogućimo i vratimo im taj novac. Nama taj novac u budžetu ne treba i želimo da bude upotrebljen za časove", rekao je Verbić.

On je dodao da će novi sastanak Ministarstva i sindikata u štrajku biti prvog dana posle praznika.

Upitan kako komentariše radikalizaciju štrajka, on je rekao da ne zna šta znači radikalizacija štrajka.

"Ako to znači da neko neće poštovati zakone, to očito nije predmet bilo kakvih pregovora. Mi ne možemo pregovarati da li će se zakon poštovati ili ne", istakao je Verbić.

On je rekao i da ne može štrajk istovremeno da ide "i levo i desno", to jest i u smenu radikalizacije i ispravljanja grešaka, koje smo imali do sada.

Upitan da li će i završni ispit biti prilagođen novonastalim okolnostima, Verbić je rekao da nema razloga jer se na ovom ispitu proverava znanje sticano u svih osam razreda, a ne samo u osmom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva