:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Maj 28, 2017   12:05

0

194

Manifestacija "Morava se u pesmu uliva" čuva tradiciju i zajedništvo

“Ove godine manifestacija je sadržajnija i u kulturnom i u sportskom pogledu. Želimo da je unapređujemo sve više da bi postala i turistički atraktivna”, istakao je na svečanom otvaranju predsednik Organizacionog odbora Zoran Stanković.

Program svečanog otvaranja obeležen je koncertom etno sastava Kulturnoumetničkog društva “Simonida” iz Raniluga. Muzika koju su izveli bila je spoj tradicionalnog i modernog, što je publika dobro prihvatila.
Jedan od osnivača manifestacije “Morava se u pesmu uliva” Branislav Zdravković, kaže da je njegovo zadovoljstvo veliko kad vidi da posle 17 godina mladi ne prekidaju tradiciju, a program obogaćuju.
“Za očuvanje naše kulture, duhovnosti i zajedništva na Kosovu i Metohiji je veoma važno postojanje ovakvih kulturnih i sportskih događaja”, rekao je Zdravković za Puls.

Prethodno, u popodnevnim časovima, otvaranje manifestacije počelo je prvim sportskim nadmetanjem.
“Održan je kros za sve uzraste: od osnovne, do srednje škole. Takmičari su bili podeljeni po starosnim i rodnim kategorijama. Pobednici će dobiti medalje, ali i novčane nagrade”, rekao je organizator sportskih nadmetanja Pavliša Popović.

Prema njegovim rečima sportski program će i ove godine biti bogat, a najviše prijavljenih takmičara je ispod osamnaest godina. Oni će u nedelju, 28. maja, imati i dečiji dan koji tradicionalno privuče najviše publike.
Manifestacija će, kao i prethodnih godina, okupiti brojne umetnike i sportiste sa Kosova i Metohije, ali i iz centralne Srbije i regiona. “Morava se u pesmu uliva” završava se 2.juna, kada će na svečanom zatvaranju u 20,30 časova biti dodeljene nagrada pobednicima.

Tradicionalno, manifestaciju koncertom zatvara Ansambl “Venac” Gračanica.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva