:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2015   12:05

0

135

Maljići: Popraviti odnose Alabanije i Srbije


„Iako postoji otpor u oba društva, potrebno je uspostaviti bolju saradnju Albanije i Srbije. Više od istorijske simbolike susreta premijera Aleksandra Vučića i Edija Rame, ohrabruje želja da se međudržavni odnosi poprave i uđu u normalne tokove“, ocenio je, između ostalg, Maljići u emisiji Razgovor na RTK 2, koja će u celosti biti emitovana u utorak.

Maljići kaže da Srbija oko Kosova ima svoj stav i da će se o tome verovatno razgovarati kad Vučić poseti Tiranu.

„Ali, najvažnije je da se uspostave bolji biletaralni odnosi i da se uspostavi bolja saradnja na više nivoa, što je zahtev i EU i drugih međunarodnih institucija“, naveo je Ramin savetnik.

On tvrdi da u Albaniji postoje političke snage koje nisu pod kontrolom države, a koje bi mogle da protestuju zbog dolaska srpskog premijera.

„Kao zvanična poseta premijera susedne države, albanska država će učiniti sve da ta poseta bude obezbeđna i da ne bude nikakvih icidenata. Poseta je vrlo kratka, za 28. maj je predviđena i regionalna konferencija na kojoj će i Vučić govoriti, dok su za prvi dan predviđeni bileteralni susreti, koji će se odvijati na prostoru koji nije u centru grada. Bezbedonosne pripreme su vrlo jake i ne očekujem da će biti provokacija, bar ne od strane vlasti“, rekao je Malići.

On je naveo da je poseta albanskog premijera Beogradu poslužila za promenu njegovog imidža i u stavu kosovkih Alabanaca prema njemu, jer je većina do tog trenutka sumnjala u njega.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva