:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2018   12:05

0

259

Mališanima iz Kamenice kod Sočanice uručeni paketići


Kod crkve Svetog cara KonstantinaiI carice Jelene u selu Kamenica kod Sočanice mališanima trudnicama i porodicama sa petoro dece deljeni su paketići dar opštine Sremski Karlovci. Poklone su uručili predsednik ove vojvođanske opštine Nenad Milenković i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković Stojanović.



“Postoji jedna neraskidiva veza između Sremskih Karlovaca i Kosova I Metohije kada je u pitanju kulturno nasleđe, kada je u pitanju opstanak srpskog naroda u ondašnja teška vremena kada su se Srbi raseljavali i ova teška vremena kada Srbi treba da ostanu na Kosovu i Metohiji, mislim da je ta podrška neophodna. Uvek volimo da se busamo u grudi I da se pozivam na Kosovo i Metohiju, na istoriju, na tradiciju a nikako da damo taj praktični doprinos tom narodu i toj deci koja žive dole. Mi smo danas iz tih razloga ovde da pružimo podršku narodu, da zagrlimo i poljubimo njihovu decu, da im uručimo paketiće i poželimo srećnu Novu godinu i Božić sa željom da pre svega budu zdravi i ono što je posebno bitno izgradnja ovog prelepog hrama”, rekao je Milenković.



“Kancelarija za Kosovo i Metohiju uvek podržava akcije koje u svom fokusu imaju pre svega decu, zatim očuvanje kulturnog i verskog identiteta što je na prostorima KiM od velikog značaja, možda i većeg značaja nego što je u delovima centralne Srbije posebno kada je u pitanju očuvanje jezika, obrazovanja i culture”, rekla je Slađana Marković Stojanović.



Organizator podele paketića bio je Mijo Radomirović iz Kamenice.



“Imali smo divan dan danas u Kamenici za decu, trudnice I porodice sa petoro dece. Od prijatelja iz Sremskih Karlovaca dobili smo vredne poklone, ova slika će ostati deci kao lepa uspomena”, rekao je Radomirović.



Kod hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću Nenad Milenković delio je paketiće i deci palih boraca i invalida Nato bombardovanja 1999. godine.



“Ovo je zaista jedan dirljiv i poseban trenutak kada pogledate tu lepu decuiI njihove oči, koliko su pristojna i vaspitana vrlo je teško naći reči. Imamo obavezu ako se već bavimo ovim poslom da delujemo na naše društvoiI da ovoj deci obezbedimo normalan život”, rekao je Milenković.



Dobrodošlicu gostima, srećnu Novu godinu i Božić poželeo je Bojan Trboljevac iz Udruženja invalida.



ÄŒlan Privremenog organa Leposavić Radoš Mihajlović u ime opštine zahvalio se gostima iz Sremskih Karlovaca.



“Posebno želim da izrazim zadovoljstvo što su našli motiva da deci palih boraca i invalida rata dodele paketiće i pozvali ih da budu njihovi gosti”, istakao je Mihajlović.



Gosti su obišli i hram Svetog Vasilija Ostroškog a starešina Milomir Vlašković darivao ih je ikonama I bistom pokojnog patrijarha srpskog Pavla.



 



 



.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva