:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 09, 2018   12:05

0

222

Malinović:"Lidl" povećava konkurenciju,uslugu i radne uslove

Žarko Malinović navodi da možemo očekivati dodatno zapošljavanje prodavaca u trgovini i dodaje da je svako novo radno mesto dobra vest.

"Trgovina zapošljava svakog četvrtog čoveka u Srbiji. Mi možemo očekivati dodatno zapošljavanje prodavaca u trgovini. Dobro je jer nisu potrebne posebne stručne kvalifikacije za obavljanje tog posla jer svi naši veliki trgovci pa i 'Lidl' imaju svoje akademije gde školuju svoje kadrove. Mi pored novog radnog mesta dobijamo i osposobljenog radnika", rekao je Malinović.

Navodi da će dolazak kompanije povećati konkurenciju i poboljšati radne uslove. 

"Dolazak još jednog igrača na tržište samo će povećati konkurenciju, poboljšati i radne uslove za zaposlene s jedne strane, a s druge strane potrošačima svaka konkurencija dovodi do poboljšanja usluge. Naše tržište je trenutno tako formatirano za sigurno još jednog diskontera, čime bi se konkurencija upotpunila", naveo je Malinović.

Dodaje da je činjenica da trgovina ne samo u Srbiji, već kako kaže u svetu, ima nižu prosečnu platu, i dodaje da građani ne mogu očekivati znatno niže cene.

"Cene neće biti značajno niže jer marže u trgovini u Srbiji su na jako niskom nivou. Naši trgovci se zbog niske platežne moći trude da imaju konkurentne cene ali svakako da nova konkurencija donosi boljitke i u tom pogledu. Potrošačima konkurencija uvek odgovara ali i trgovcima, tako da se svi trude da budu što bolji ", objašnjava Malinović.

Navodi da će "Lidl" doneti nove brendove na tržištu u Srbiji.

"Lidl će doneti nove brendove na tržište, što je dobro za naše potrošače. Ono što je bitno jeste da zaštitimo pozicije naših proizvoda i naših proizvođača", ističe Malinović.

Konkurs je otvoren do 24. marta, a zainteresovani mogu da konkurišu za posao prodavca na veb-adresi karijera.lidl.rs. Potrebna im je minimalno srednja stručna sprema. 

 "Lidl" je među pet vodećih maloprodavaca hrane u svetu. Posluje u 30 zemalja. Ima oko 225.000 zaposlenih. Poznati su po dobrom odnosu cene i kvaliteta.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva