:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 03, 2015   12:05

0

159

Mali: Projekat "Er Srbija" koristan za region

Siniša Mali, koji je predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije", rekao je na panelu o regionalnom povezivanju da je ta kompanija uvođenjem novih destinacija povezala velike gradove u regionu, javlja Tanjug.

"Er Srbija je koristan projekat za ceo region", istakao je Mali, podsetivši da je srpski avioprevoznik samo za jednu godinu uveo 16 novih destinacija.

Prvi čovek Beograda je, komentarišući uspeh hrvatskog "Agrokora" u objedinjavanju trgovinskih lanaca, rekao da je i to svakako dobar model za razvoj.

Mali je rekao da je ključ uspeha u ekonomiji obima i veličine i da je podsetio da je "Agrokor" prvo ojačao kod svoje kuće pa je zatim počeo da se širi i u regionu.

Gradonačelnik Beograda je istakao da Srbija u razvoju svoje aviokompanije nije niti kupila niti preuzela neku kompaniju ni ostvarila rast, ali je došlo do uspešnog strateškog partnerstva sa Etihad ervejzom.

Maki je ukazao da "Er Srbija" nije samo prepoznata kao lider u regionu, već da izlazi i na svetsku scenu.

Prvi čovek Beograda je predložio zemljama u regionu da primene sličan model, odnosno da traže jake strateške partnere.

Siniša Mali je najavio da će Samit gradonačelnika centralne i istočne Evrope biti održan 23. aprila u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda je istakao da glavni gradovi treba da budu lokomotive razvoja, ali i regionalne saradnje.

"Želimo da napravimo sličan samit kao prošle godine u decembru kada smo imali priliku da ugostimo 16 premijera centralne i istočne Evrope", rekao je Mali.

Prvi čovek Beograda je naveo da će na taj samit biti pozvani i predstavnici velikih kompanija u regionu, za koje će biti organizovan poslovni forum.

"Beograd ima skoro 40 odsto udela u bruto domaćem proizvodu Srbije", naveo je Mali dodajući da grad Beograd prati ciljeve Vlade Srbije.

Kako je rekao, gradska vlast u Beogradu se ranije nije dovoljno bavila širenjem međunarodne saradnje, kao i da je Beograd u poslednjih nešto manje od godinu dana znatno pojačao aktivnost na tom polju.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva