:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 19, 2018   09:59

0

201

Mali: Povećanje penzija neće biti malo

"Misija MMF će boraviti u Beogradu od kraja septembra do početka oktobra. I tada ćemo izaći s preciznim iznosima. Tako će naši najstariji sugrađani uskoro čuti lepe vesti. Važno je da su najteže mere iza nas i da sada imamo novca u budžetu. U prvih sedam meseci ove godine imali smo suficit od 49,1 milijardu dinara", rekao je Mali za današnji "Kurir".

Upitan kakva je situacija sa naplatom poreza, ministar kaže da su naplaćeni javni prihodi iz godine u godinu sve veći, naročito od 2015. godine, a svi poreski oblici se naplaćuju u većem obimu.

"Ovakav trend povećanja naplate nastavljen je i u ovoj godini kada je za prvih sedam meseci naplaćeno 839 milijardi dinara, dok je u istom periodu prošle godine naplaćeno 791 milijarda dinara", kaže Mali.

Kaže i da želi da pokrene veliku kampanju koja će pokazati ljudima koje su posledice kada se ne izdaju fiskalni računi.

"Ponavljam da svaka uplata poreza znači više bolnica, škola, auto-puteva. Oni koji ne izdaju fiskalne račune štete svojoj i našoj deci. Želim da razvijemo svest da porez mora da se plaća i da građani znaju na šta se taj novac troši, da sve bude veoma transparentno", ističe Mali.

On navodi da je, prema podacima Poreske uprave, u prvih sedam meseci ove godine izvršena kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa kod skoro tri hiljade poreskih obveznika na teritoriji Srbije, kao i provera radnopravnog statusa angažovanih radnika.

"U trećini objekata utvrđene su nepravilnosti, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti i izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti", navodi Mali.

Najavio je usvajanje novog zakona o fiskalnim kasama.

Govorio je i o izgradnji nacionalnog stadiona, ističući da će to biti novi simbol Srbije.

Na pitanje koliko će koštati, odgovara da će tačnu računicu imati kada se završi studija izvodljivosti i idejni projekat.

"Ali procene su da će biti između 200 i 250 miliona evra", dodao je Mali.

Povodom kritika predsednika IO SNS Darka Glišića da neki u SNS ne brane dovoljno Vučića i da li se pronašao u tome, Mali kaže:

"Predsednik Aleksandar Vučić je prvenstveno moj prijatelj i vrlo dobro zna da uvek može da računa na moju podršku, kao što i ja mogu da računam na njegovu".

Dodaje da je Vučić na sebe sav teret oko rešavanja kosovskog pitanja.

"To pitanje je toliko važno i toliko veliko da prevazilazi svakog pojedinca i svaki pojedinačni interes. Zato smatram da svi treba da se ujedinimo i podržimo predsednika u njegovom nastojanju da zadrži mir i stabilnost i da nam da osnovu za ubrzani rast i razvoj", poručuje Mali.

 

Izvor: Tanjug, RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva