:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

155

Mali otvorio paviljon Srbije na "Ekspo 2017" u Astani

Kako je rekao Mali, u skladu sa fundamentalnim značajem energetike za globalni ekonomski razvoj, Srbija je predstavila svoje potencijale u toj oblasti, pre svega u vezi sa obnovljivin izvorima energije i povećanjem energetske efikasnosti.

"Pored toga prikazana je i savremena multimedijalna prezentacija o Nikoli Tesli, njegovim izumima i dostignućima", dodao je Mali, navodi se u saopštenju Uprave grada.

Gradonačelnik je istakao da je u Srbiji udeo obnovljivih izvora energije trenutno 22,7 odsto i da se očekuje da poraste na 27 odsto do kraja godine čime Srbija potpuno prati globalne trendove u oblasti zaštite životne sredine.

Gradonačelnik Mali se u okviru ove svetske trgovinske izložbe takođe susreo sa gradonačelnikom Astane Asetom Isekesevim sa kojim je obišao centralni paviljon Republike Kazahstan.

Gradonačelniku Malom su predstavljeni planovi da, nakon završetka izložbe, čitava zona u kojoj se ova manifestacija održava postane posebna ekonomska zona za privlačenje investicija.

Tokom susreta dvojice gradončelnika bilo je reči i o većoj upotrebi vozila na električnu energiju.

Gradonačelnik Mali je pozvao svog kolegu da poseti Beograd, predloživši mu da se organizuju manifestacije "Dani Beograda u Astani" i "Dani Astane u Beogradu", ističe se u saopštenju Uprave grada.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva