:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 04, 2018   10:54

0

237

Mali: Oslobodićemo poslodavce plaćanja doprinosa za NSZZ

Mali kaže da postoje tri osnovna pravca o kojima ministarstvo razmišlja. Prva tema je da se podrži i ubrza rast ekonomije, a zatim, navodi, cilj države je stvaranje stimulativnog okruženja za poslodavce.

Govoreći na panelu na radnom doručku za novinare i predstavnike Američke privredne komore u Srbiji, Mali je rekao da je takođe, cilj, ministarstva da se poslodavci rasterete opterećenja na zarade.

"Vrlo brzo ćemo izaći sa predlogom oko toga i kako da se smanji opterećenje na rad. Razmišljamo o ukidanju dopirinosa za Nacionalnu službu za zapošljavanje od 0,75 odsto jer je to teret na poslodavca", rekao je Mali.

Mali je ukazao i da skoro svi strani investitori u Srbiji traže ubrzanje stopa amortizacije na čemu će se kaže raditi u narednom periodu.

Na taj način će se ubrzati obim ulaganja u nove tehnologije, ocenio je Mali.

Kako je najavio, na Vladi Srbije će se u oktobru naći i zakon o naknadama koji će objediniti na jednom mestu sve naknade koje se plaćaju.

"Gledaćemo da neke naknade koje opterećuju ukinemo", dodao je ministar finansija.

Poslodavcima je, kaže Mali, problem nepredvidivost naknada jer svaka lokalna samouprava donosi često svoje naknade, a nakon odluke vlade, ova praksa neće biti moguća.

Mali je najavio i reformu Poresku uprave do kraja godine kao i početak izgradnje nove zgrade Poreske uprave u Beogradu.

 

Izvor: Tanjug, RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva