:

:

TV Most

Foto: telegraf.rs

clock

Decembar 28, 2015   12:05

0

119

Mali: Nikad više novca nije bilo za investicije

On je novinarima u Skupštini grada ponovio da budžet odslikava politiku štednje i da će krajem sledeće godine budžetski deficit biti smanjen na ispod pet odsto.

"Budžet za narednu godinu podrazumeva ulaganja od 23,5 milijardi dinara u kapitalne projeke koji su važni za razvoj grada Beograda", rekao je Mali.

On je kazao i da je izdvojen novac za rekonstrukciju Trga Republike i Obilićevog venca, Terazijskog platoa i podzemnog prolaza na Terazijama, kao i završetak Trga Slavija i Bulevara oslobođenja.

"To je način da ulepšamo grad, ali i da uposlimo domaću industriju", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, 2,7 milijardi dinara planirano je za završetak izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže na teritoriji grada.

"Vratićemo u narednoj godini 6,7 milijardi dinara glavnice i 1,9 milijardi dinara kamate. To je ukupno 8,7 milijardi dinara samo kredita i samo kamata. To će biti naša najteža godina, jer nikada pre grad nije vratio toliko novca", naveo je Mali.

On je kazao da nije tih dugova gradska vlast mogla da kupi oko 500 autobusa i da sagradi od 20 do 30 vrtića.

Ponovo je istakao da u narednoj godini neće biti novih zaduženja, te da će finansije grada biti potpuno stabilne.

Mali je istakao i da će za tri odsto biti smanjena ukupna masa plata.

Upitan da prokomentariše navode opozicije da je ostalo pet milijardi dinara neizvršenih investicija, Mali je rekao da postoje nabavke koje dugo traju, ali da će taj novac biti utrošen "u januaru ili februaru".

"Zakon je takav, postoji mogućnost da se neko žali, što oduži postupak, i mi moramo da ispoštujemo zakon, ali su te investicije tu, nigde neće pobeći niti ćemo ga utoroštiti na druge stvari", rekao je Mali.

On je naveo i da su socijalna davanja za narednu veća nego za ovu godinu, ako i da su izdvojena sredstva za izgradnju Prihvatilišta.

"Ne razumem opasku opozicije", rekao je Mali i dodao da se grad bavi onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva