:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2017   12:05

0

120

Male zemlje moraju da pokažu da brinu i o globalnim pitanjima

Sonja Liht je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je ovogodišnje zasedanje Generalne skupštine UN posebno važno zbog toga što počinje primena 17 ciljeva održivog razvoja koji su prihvaćeni prošle godine.

Ti ciljevi su jedna od osnova za prevazilaženje problema u svetu, ističe Liht i napominje da i male zemlje kao što je Srbija moraju da pokažu da brinu i globalnim pitanjima.

Planirano je da se predsednik Vučić tokom posete Njujorku sastane i s američkim predsednikom Donaldom Trampom, a Sonja Liht ocenjuje da je susret, iako kratak, značajan jer može da uspostavi "neku hemiju" između sagovornika.

Susret je posebno značajan i za Trampove saradnike jer, ističe Sonja Liht, u Stejt departmentu, osim Hojta Brajana Lija, još nije kompletiran sastav ljudi koji treba da se bave ovim regionom "i to nije dobro".

Smatra da će na sastancima sa brojnim zvaničnicima u Njujorku biti reči o Briselskom sporazumu, dijalogu Beograda i Prištine, jer je za ishod dijaloga zainteresovana cela međunarodna zajednica.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva