TV Most - Maksimović: Učenici moraju biti marljivi i uporni u svom radu
Vesti
Maksimović: Učenici moraju biti marljivi i uporni u svom radu

18:52, 25.04.2018

|

Izvor: Radio Gračanica

Osnovna škola "Knez Lazar" u Donjoj Gušterici je prošle nedelje ugostila učenike osnovnih škola “Žarko Zrenjanin” i “Dušan Radović” iz Novog Sada. Sada već po tradiciji, učenici novosadskih škola uzvratili su svojim vršnjacima posetu i u trodnevnom boravku upoznali se sa znamenitostima na Kosovu i Metohiji.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Knez Lazar" Dragan Maksimović je gostujući u programu Radio Gračanice izrazio nadu i želju da se ovakva vrsta druženja i sklapanja prijateljstva među učenicima nastavi i u budućnosti.


 


“Bilo je lepo videti decu kako se upoznaju i druže. Za tri dana, koliko su učenici boravili kod nas, isplanirali smo da im pokažemo i upoznamo ih sa svime što smo smatrali zanimljivim, značajnim i vrednim posete. Naravno, nastojaćemo da se ovakva druženja nastave, a sada je to tradicija koju ne bi trebalo prekinuti”, rekao je Maksimović.


 


Nastavu u zgradi Osnovne škole "Knez Lazar" u Donjoj Gušterici pohađaju i učenici srednje Medicinske škole i kao i ostale škole na centralnom Kosovu i problem nedostatka prostora je prisutan i primetan.


 


“Možemo reći da se snalazimo sa prostorom kao i ostale škole. Nedostaju nam i kabineti. Imamo kabinet za informatiku i svakako bi bilo dobro da možemo da imamo kabinete i za ostale stručne predmete”, istakao je Maksimović.


 


Ove godine se, prema rečima vd OŠ Knez Lazar Dragana Maksimovića, očekuje veći broj upisanik prvaka.


 


“Trenutno vršimo upis predškolaraca i prvaka. Očekujemo da broj upisanih u narednu školsku godinu bude veći, možda ne znatno, ali svakako veći za razliku od prethodne godine. Napomenuo bih da se maturanti svakodnevno pripremaju za polaganje male mature, i takođe bih istakao da se pored svih pomenutih aktivnosti pronalaze načini i izdvaja vreme i za van nastavne aktivnosti. Naši učenici su redovni na različitim takmičenjima i beleže zavidne rezultate. Istakao bih da su naše učenice na posednjem turniru u futsalu osvojile zlatnu medalju”, rekao je Maksimović.


 


Svojim učenicima vd Dragan Maksimović poručio je da budu vredni, marljivi i uporni u svom radu u školi.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design