:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

201

Makedonska policija napustila granicu sa Srbijom

Zbog povećanog rizika od terorizma, na srpskoj granici se nalaze pojačane snage srpske vojske i policije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obavestio je predsednika Vlade Aleksandra Vučića da su na granicu aa Makedonijom upućene dodatne bezbednosne snage i da je u Kopnenoj zoni bezbednosti pojacčano prisustvo
pripadnika žandarmerije.

Ministar Stefanović razgovarao je i sa makedonskom ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloski o trenutnoj situaciji u Makedoniji.

Stefanović je obavestio i Jankulosku da su upućene dodatne policijske snage na granici sa Makedonijom, potvrđeno je "Blicu" u kabinetu ministra policije.

Makedonski policajci su se povukli nakon nemira u Kumanovu. Srpski MUP je brzo reagovao, i na granične prelaze poslao policijske i vojne snage.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 sati vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom situacije u Makedoniji.

Kako javljaju mediji, u jutrošnjoj akciji makedonske policije protiv naoružane grupe u Kumanovu poginula su tri policajca, a više njih je povređeno.

RTS saznaje da je 450 pripadnika žandarmerije raspoređeno u kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.




Izvor: Blic

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva