:

:

TV Most

clock

Avgust 09, 2016   12:05

0

130

Makedonija:5.000 porodica u 12 naselja pretrpelo veliku štetu

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Besir Jašari saopštio je da stručni timovi na terenu procenjuju šstetu te da je u ovom trenutku teško reći kolike su njene razmere.

Makedonski mediji izveštavaju da haos vlada u pružanju osnovne pomoći u hrani i higijenskim paketima. Ne samo da nedostaju hrana i voda, već nema ni dovoljno ljudi koji bi mogli da pruže pomoć, dok vladajuća VMRO-DPMNE sprovodi kampanju.

Stanovnici sela Stajkovci, koje je najviše stradalo u oluji, ne mogu da stignu da počiste ogromne naslage blata u svojim podrumima i garažama.

Inače, situacija u tom mestu je jutros bila napeta nakon što je dobijena informacija da je pronađeno telo 11-godišnjeg Ivana iz Stajkovca, čiji nestanak je prijavljen juče.

Njegovo telo je pronašao je njegov otac.

Kada je pogrebna povrka prošla pored seoske škole, neki od dečakovih rođaka su su protestovali da Služba spašavanja, novinarske ekipe i ministar Dime Spasov ništa nisu uradili za građane.

Lokalno stanovništvo se žali da je prva dva dana pomoć deljena stalno istim ljudima, te da je tako i danas, a da drugi nisu dobili ništa ili nešto vrlo mnalo.

Ministar rada i socijalne politike Dime Spasov je za Plusinfo izjavio da hranu dele aktivisti makedonskog Crvenog krsta.

Više od polovine stanovnika Stajkovca je pretrpela ogromnu štetu.

U nevremenu koje je zadesilo Makedoniju prema zvaničnim podacima stradalo su 22 osobe, dok se za jednom 18-mesečnom bebom još traga.

Strahuje se međutim da je broj žrtava znatno veći.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva